Laden Evenementen

Lambiek & Leven in de Zennevallei

14 maart 2026 @ 08.00 - 22.30

Een dag vol zuren, verhalen en verfijnde pairings in het hart van de lambiekcultuur

Een reis naar de bakermat van de lambiek. Ontdek eeuwenoude brouwtradities, bezoek twee iconische brouwerijen, geniet van verfijnde pairings en proef geuze op de plek waar het ontstaat.
  • We starten de dag met een duik in de wereld van spontane vergisting –
  • Bezoek aan Oud Beersel + Lambik-O-Droom – ontdek hoe lambiek spontaan vergist met wilde gisten uit de lucht, volg het rijpingsproces in eikenhouten foeders en proef diverse jaargangen geuze en lambiek, inclusief oude en fruitvarianten
  • Daarna reizen we door naar een andere iconische lambiekplek –
  • Rondleiding bij Brouwerij 3 Fonteinen – bezoek het indrukwekkende vatlager, leer over het ambacht van blenden en spontane vergisting, en ervaar de rust en precisie waarmee hier aan lambiek gewerkt wordt
  • Daarna laten we ons verwennen in een van de meest verfijnde bierrestaurants van Vlaanderen –
  • Lunch bij Restaurant 3 Fonteinen – geniet van een verfijnd, seizoensgebonden menu waarbij lokale ingrediënten worden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde lambiekbieren. Elk gerecht wordt afgestemd op de zuren, fruitigheid of houttonen van de bieren. Na de lunch keren we terug richting Beersel voor een ontspannen afsluiter.
  • We sluiten ontspannen af met een laatste tasting in authentieke sfeer –
  • Afsluiter met geuzeplankje en bijpassende gerechtjes in het Bierhuis Oud Beersel – proef een zorgvuldig samengestelde selectie van traditionele lambieken, oude geuze en fruitvarianten, gecombineerd met kleine streekgerechtjes zoals paté, kaas of zuurdesemtoast. Een ontspannen, smaakvolle afsluiting in een authentiek biercafé waar de liefde voor spontane gisting voelbaar is.
  • Vertrek 07:00 – Terug rond 22:00/22.30u

Geen diner – en dat is bewust Na een volle dag vol geuze, verhalen en een uitgebreide lunch met verfijnde pairings kiezen we ervoor om de dag ontspannen af te sluiten met een lichte proeverij. Een extra diner zou te veel van het goede worden. Na de laatste tasting stappen we voldaan de bus in richting huis.

➡️ Voorinschrijving geopend (vrijblijvend)

Praktische info

  • Max. 14 deelnemers per dagtrip
  • We reizen met een comfortabele minibus (17-persoons): plaats voor 14 gasten, plus gids Dënis, culinaire sidekick Edwin en de chauffeur. De bus is voorzien van airco en ruimte voor tassen of aangekochte bieren.
  • Inclusief vervoer, begeleiding, entreetickets, rondleidingen en proeverijen.
  • Vertrek vanuit Zevenhuizen of Moerkapelle (gratis parkeren, geen OV)
Bij voldoende animo gaan we de trips definitief inplannen. Voorinschrijving is vrijblijvend – je ontvangt als eerste bericht zodra boeking mogelijk is.


Aansprakelijkheid & voorwaarden

Deelname gebeurt op eigen risico. Bierjolais Primeur is niet aansprakelijk voor persoonlijk letsel of verlies van eigendommen. Onze vervoers- en horecapartners zijn verantwoordelijk voor hun eigen verzekering. We adviseren deelnemers om eventueel zelf een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.

Prijs per persoon

  • Early bird tarief 179,-
  • Regulier tarief 199,-

Inschrijven voor deze dagtrip

Stap 1 van 3

Details van het evenement

Type ticket

Share This Event

15749877
DD
DAYS
HH
HOURS
MM
MIN
SS
SEC

Gegevens

Datum:
14 maart 2026
Tijd:
08.00 - 22.30
Evenement Categorie: