Voor wie houdt van de geur van verse hop, Vlaamse gastvrijheid en bieren met karakter. Deze dagtrip staat in het teken van smaak, streekverhalen en seizoensbeleving.
- We trappen de dag af midden in de hopvelden van de Westhoek –
- Bezoek aan Brouwerij De Plukker – deze brouwerij is uniek in België door zijn biologische aanpak: hop van eigen veld, brouwinstallatie op het erf, en heldere uitleg over de invloed van hopsoorten op smaak en aroma. Bij goed weer wandelen we door de hopranken (aug-sept)
- Tijd voor een gastronomische middagpauze op niveau –
- Lunch bij ’t Hommelhof – culinair genieten in het mekka van de hop: gerechten met een subtiele hopsignatuur, liefdevol bereid en afgestemd op de seizoenen, geserveerd in een warme, dorpssfeer
- Een toegankelijke afsluiter met karaktervolle bieren en bistroklassiekers –
- Afsluitend diner of dagschotel in Poperinge (Café de la Paix) – sluit de dag af met een ontspannen maaltijd in een klassiek Belgisch volkscafé waar de tap nooit stilvalt en de streekbieren rijkelijk vloeien
- Onderweg krijg je lokale hopverhalen mee van veld tot vat, ontdekken we het aroma van verse hop, en we brengen een bezoek aan het Hopmuseum – leer alles over de geschiedenis, teelt en betekenis van hop in de regio Poperinge. Een geurige, interactieve beleving in een prachtig oud pakhuis vol verhalen en historische objecten
- Vertrek 07:00 – Terug rond 23:00
➡️ Voorinschrijving geopend (vrijblijvend)