- We starten de dag met een duik in de wereld van spontane vergisting –
- Bezoek aan Oud Beersel + Lambik-O-Droom – ontdek hoe lambiek spontaan vergist met wilde gisten uit de lucht, volg het rijpingsproces in eikenhouten foeders en proef diverse jaargangen geuze en lambiek, inclusief oude en fruitvarianten
- Daarna reizen we door naar een andere iconische lambiekplek –
- Rondleiding bij Brouwerij 3 Fonteinen – bezoek het indrukwekkende vatlager, leer over het ambacht van blenden en spontane vergisting, en ervaar de rust en precisie waarmee hier aan lambiek gewerkt wordt
- Daarna laten we ons verwennen in een van de meest verfijnde bierrestaurants van Vlaanderen –
- Lunch bij Restaurant 3 Fonteinen – geniet van een verfijnd, seizoensgebonden menu waarbij lokale ingrediënten worden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde lambiekbieren. Elk gerecht wordt afgestemd op de zuren, fruitigheid of houttonen van de bieren. Na de lunch keren we terug richting Beersel voor een ontspannen afsluiter.
- We sluiten ontspannen af met een laatste tasting in authentieke sfeer –
- Afsluiter met geuzeplankje en bijpassende gerechtjes in het Bierhuis Oud Beersel – proef een zorgvuldig samengestelde selectie van traditionele lambieken, oude geuze en fruitvarianten, gecombineerd met kleine streekgerechtjes zoals paté, kaas of zuurdesemtoast. Een ontspannen, smaakvolle afsluiting in een authentiek biercafé waar de liefde voor spontane gisting voelbaar is.
- Vertrek 07:00 – Terug rond 22:00/22.30u
Geen diner – en dat is bewust Na een volle dag vol geuze, verhalen en een uitgebreide lunch met verfijnde pairings kiezen we ervoor om de dag ontspannen af te sluiten met een lichte proeverij. Een extra diner zou te veel van het goede worden. Na de laatste tasting stappen we voldaan de bus in richting huis.